Συχνά λάθη κατά τη μετακόμιση

Μετακομίσεις στη θεσσαλονίκη

Οι κίνδυνοι μιας μετακόμισης.

Η μετακόμιση είναι κάτι που σχεδόν όλοι μας έχουμε βιώσει στη ζωή μας και αυτό γιατί ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια είχε την πεποίθηση  να φύγει από το χωριό πηγαίνοντας σε μια μεγαλούπολη είτε αγοράζοντας κεραμίδια για να στεγάσει το κεφαλάκι του είτε νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα. Έτσι μαζί με τις επιθυμίες του μεγάλωνε παράλληλα και το φαινόμενο της αστυφιλίας. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις μετακομίσεις και τους κινδύνους που κρύβουν όταν αυτές  πραγματοποιούνται από μη έμπειρο προσωπικό.

 

 

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε κατά την μετακόμιση είναι το λάθος πακετάρισμα. Προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία στα υλικά συσκευασίας και αφήνουμε τις κούτες άδειες με κενά έτσι τα αντικείμενα μέσα τους αν ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις σίγουρα διατρέχουν κίνδυνο να σπάσουν. Επίσης δεν πρέπει να είναι και στριμωγμένα μεταξύ τους σε μεγάλες κούτες, ενδιάμεσα αφήνουμε κενά τα οποία τα γεμίζουμε με εφημερίδες, φεριζόλ ή ακόμη και σφουγγαράκια σε περίπτωση υαλικών. Εάν θα πρέπει να προστατευθούν από υγρασία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και χαρτοπλάστ ή αεροπλάστ. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες προκειμένου να ρίξουν το κόστος της μετακόμισης δηλαδή να αυξήσουν το κέρδος τους, δεν χρησιμοποιούν σωστά και ποιοτικά υλικά συσκευασίας. Όταν όμως το διαπιστώνουμε αυτό κατά το ξεπακετάρισμα τότε είναι πολύ αργά. Καλό θα είναι λοιπόν αντικείμενα αξίας ή εύθραυστα αντικείμενα να δίνουμε βάση στο τρόπο συσκευασία τους και να ρωτάμε την εταιρία μετακομίσεων τι υλικά θα χρησιμοποιήσει.

 

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι η υπερεκτίμηση της δύναμης μας. Συχνά πάμε να σηκώσουμε βαριά αντικείμενα χωρίς όμως να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν είναι μόνο το βάρος ο μόνος παράγοντας αλλά είναι και όγκος. Ο όγκος είναι υπεύθυνος για την μετατόπιση του κέντρου βάρους σε μεγάλα αντικείμενα. Παράδειγμα ένα πιάνο είναι ογκώδες και έχει βάρος πάνω από 200 κιλά. Μπορεί να το σηκώσουν το βάρος 4 άτομα αλλά μόλις βρεθούν σε κάποιο σκαλοπάτι και το σηκώσουν θα γίνει απότομη μετατόπιση του κέντρου βάρους του και είναι πολύ δύσκολο να το συγκρατήσεις. Γιαυτο πριν από κάθε μεταφορά πάντα καταστρώνουμε ένα πλάνο για την μεταφορά που θα ακολουθήσει και λαμβάνουμε μέτρα ασφάλειας. Σε περίπτωση που θέλετε να προσλάβετε μια εταιρεία για μετακόμιση υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες όπως η εταιρεία μετακομίσεις θεσσαλονίκη .

Designed & Developed by: web-mastors.net | Powered by: mpistiries.com